četvrtak, 18. veljače 2016.

POLICY MEETING „Hepatitis C: početak kraja“, Zagreb 19. veljače 2016.

alt




Hrvatska Udruga Liječenih i Oboljelih od Hepatitisa “Hepatos” i Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj organiziraju sastanak/okrugli stol radnog naziva „Policy sastanak Hepatitis C: početak kraja“, s ciljem sagledavanja postojećeg stanja u skrbi oboljelih od virusnih hepatitisa i procjene ekonomskog tereta bolesti u budućnosti. Domaćica sastanka je zastupnica u EU Parlamentu i članica grupe „Friends of liver“ pri EU Parlamentu, Biljana Borzan.
Sastanak će se održati 19. veljače 2016. godine, s početkom u 10 sati u hotelu Palace u Zagrebu.
Ovim sastankom ćemo na jednom mjestu po prvi puta okupiti sve dionike iz Republike Hrvatske koji imaju dodirne točke s hepatitisom, a prisustvovat će mu i gosti iz susjednih zemalja.
Među govornicima svoje sudjelovanje je potvrdila i predsjednica Odbora za zdravstvo Hrvatskog Sabora dr. Ines Strenja-Linić, kao i respektabilni gosti iz Kopenhagena WHO EURO regije, World Hepatitis Alliance (WHA), Center for Disease Analysis (CDA)…

Svrha sastanka je predstavljanje radnih planova okupljenih sudionika u narednom periodu i usklađivanje aktivnosti kako se iste ne bi preklapale; kako bi zajednički radili za dobrobit oboljelih od virusnih hepatitisa poboljšanjem kvalitete življenja, smanjenjem stigme, eliminacijom diskriminacije, dostupnošću novih terapija, efikasnošću i ekonomičnošću liječenja te razmišljanjima o eliminaciji hepatitisa.

Izvor: LINK

Nema komentara:

Objavi komentar