ponedjeljak, 14. srpnja 2014.

Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na virusni hepatitis C i savjetovanje

Dana 11. srpnja 2014. godine, održana je Javna akcija besplatnog/anonimnog testiranja na HCV i savjetovanje, tijekom održavanja zajedničkih Moto susreta klubova Zagreba i Zagrebačke županije u lovačkoj kući Kozjača u Belovaru - Sesvete.


Aktivnost besplatnog/anonimnog testiranja na HCV i savjetovanje održana je uz potporu Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" iz Zagreba, a testiranje i savjetovanje provodila je Tatjana Petričević Vidović, dr. med. Članovi udruge Hepatos - Zagreb tijekom akcije podijeli su dvijestotinjak edukativnopromotivnih letaka sudionicima Moto susreta, te postavili desetak plakata s porukom o potrebi prevencije.
Ova Javna akcija je dio globalnih aktivnosti koje se provode povodomobilježavanja Svjetskog dana hepatitisa u suradnji s Hrvatskim gastroenterološkim društvom, Hrvatskim društvom za infektivne bolesti, Referentnim centrima Ministarstva zdravlja, Hrvatskim Zavodom za javno zdravstvo, Nastavnim Zavodima za javno zdravstvo županija i Grada Zagreba, Crvenim križem, lokalnim upravama i samoupravama diljem Republike Hrvatske, udrugama članicama Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske (SOH RH) i udrugom studenata medicine u Republici Hrvatskoj (CroMSIC). Projektni partner na ovoj aktivnosti je krovna udruga, HULOH Hepatos - Split, koja je već niz godina imenovana kaoPovjerenik Svjetske zdravstvene organizacije za National Focal Point za hepatitis C.
Cilj Javne akcije, koja prethodi obilježavanju Svjetskog dana hepatitisa, 28. srpnja, je podizanja svjesnosti o virusnim hepatitisima, globalnom javnozdravstvenom problemu, potrebi rane dijagnostike, osobito hepatitisa B i C i destigmatizaciji oboljelih.
Sredstva za provođenje ovu Javnu akciju i medijske kampanje pribavljena su iz projekata koje su financirali Grad Zagreb - Gradski ured za zdravstvo i Zagrebačka županija - Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.



Organizatori zajedničkih Moto susreta i orzanizatori Javne akcije, 

slika za pamćenje :)








Automobilim je pristup na mjesto susreta bio "zabranjen" transport
organizatora Javne akcije organiziran je u skladu sa susretima





Pratite objave naših aktivnosti na webu:  http://www.zagreb.hepatos.hr/



Nema komentara:

Objavi komentar