petak, 8. studenoga 2013.

Savjetovanje i testiranje u bjelovarskom zatvoru

U sklopu programa Poznavanje i prihvaćanje hepatitis, a povodom predstojećeg obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti i Svjetskog Dana borbe protiv HIV/AIDS-a, naša udruga je u suradnji s Upravom bjelovarskog  zatvora, zatvorskim liječnikom i medicinskim osobljem ,  u petak 8. studenog  2013. godine organizirala i održala savjetovanje o virusnim hepatitisima, te testiranje na HCV za osobe lišene slobode. 

Testiranje se odnosilo na hepatitis C, a odazvalo mu se 20 novih zatvorenika. Među testiranima nije bilo pozitivnih osoba, a kojima je pri tom pruženo savjetovanje o virusnim hepatitisima.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti  obilježava se  u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca, a  Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se 1.prosinca svake godine. 
Kako je veliki broj ovisnik, a i osoba s HIV-om, inficiran i virusnim hepatitisom C, cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti a osobito droga, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga. 
Također, diljem svijeta se  organiziraju razna događanja s ciljem podizanja javne svijesti i boljeg razumijevanja osoba koje žive s HIV-om
  

Nema komentara:

Objavi komentar