utorak, 16. rujna 2014.

Gilead omogućuje proizvodnju generičkih ljekova za hepatitis C

Gilead objavljuje da će generičkim licenciranim ugovorima povećati pristup 
hepatitis C tretmanima u zemljama u razvoju





- Indijske tvrtke dobile licencu za proizvodnju generičkih sofosbuvira i pokusno "jedna tableta" režima ledipasvir / sofosbuvir za liječenje kroničnog hepatitisa C -

NEW DELHI - (BUSINESS WIRE) - rujan 15, 2014.- Gilead Sciences, Inc- danas je objavila da je tvrtka potpisala sporazume o ne-ekskluzivno licenciranju sa sedam Indijskih generičkih farmaceutskih proizvođača te tako proširiti pristup kroničnih hepatitis C lijekova u zemljama u razvoju. Sporazumi omogućuju tvrtkama - Cadila Healthcare Ltd. , Cipla Ltd. , Hetero Labs Ltd. , Mylan Laboratories Ltd. , Ranbaxy Laboratories Ltd. , Sequent Scientific Ltd. and Strides Arcolab Ltd. - za proizvodnju sofosbuvir i pokusnih jedna tableta režima ledipasvir / sofosbuvir za distribuciju u 91 zemalji u razvoju.Zemlje u okviru sporazuma imaju više od 100 milijuna ljudi koji žive s hepatitisom C, što predstavlja 54% od ukupno globalno zaražene populacije.


"Hepatitis C je značajan javnozdravstveni problem u svijetu, Gilead radi da bi njegovi lijekovi za kronični hepatitis C bili dostupni što većem broju pacijenata, u mnogim mjestima, što je brže moguće. U zemljama u razvoju, velikom volumenu generička proizvodnja i distribucija su široko cijenjeni kao ključna komponenta u širem pristupu lijekovima. Ovi ugovori su bitne za napredovanje ciljeva našeg humanitarnog programa u tim zemljama ", komentirao je Gregg H. Alton , Izvršni potpredsjednik, Korporativno i medicinske poslove, Gilead Sciences.


Temeljem ugovora o licenciranju, indijske tvrtke dobivaju potpuni prijenos tehnologije proizvodnog procesa Gilead koji će im omogućiti da razviju proizvodnju što je brže moguće. Nositelji dozvola također su postavili svoje cijene za generičkoe proizvode koje proizvode, te će plaćati tantijeme od prodaje Gileadu i podržati registracije proizvoda, medicinskih obrazovanja i osposobljavanja, praćenje sigurnosti i druge bitne poslovne aktivnosti. Dozvoliti također dopustiti proizvodnju sofosbuvir ili ledipasvir u kombinaciji s drugim kroničnim hepatitisom C lijekova.


Sofosbuvir je odobren pod nazivom Sovaldi od strane Američke agencije za hranu i lijekove ( FDA ) u prosincu 2013 i Europske komisije u siječnja 2014 . FDA i Europska agencija za lijekove trenutno pregledaju prijave za jedna tableta režim ledipasvir / sofosbuvir; to je u pokusnoj fazi i njegova sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prospek o sporazumu, na: www.gilead.com


Gileadov pristup liječenju u zemljama u razvoju

Gileadov prioritet je da poveća pristup svojih lijekova za ljude koji mogu imati koristi od njih, bez obzira na to gdje žive ili koje su njihove ekonomske situacije. U zemljama u razvoju, Gilead tretman strategije uključuju niže cijene, dobrovoljno generičko licenciranje (često unaprijed SAD / EU regulatorna odobrenja), pregovaranje s nacionalnim vladama, regionalnim poslovnim partnerstvima, registracije proizvoda, medicinskog obrazovanja i partnerstva s neprofitnim organizacijama. Ovaj pristup je uspješno primijenjen u Gilead humanitarne programa s HIV-om tijekom posljednjih deset godina sa šest milijuna pacijenata sada prima Gilead-based HIV lijekova u zemljama u razvoju.

Izvor:

http://www.gilead.com/news/press-releases/2014/9/gilead-announces-generic-licensing-agreements-to-increase-access-to-hepatitis-c-treatments-in-developing-countries

Nema komentara:

Objavi komentar