srijeda, 17. prosinca 2014.

Happy end – ipak postoji / Ivan Gudelj – hajdučka priča





U ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, u Knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, Zagreb, održano je PREDSTAVLJANJE ŽIVOTA (javna tribina) profesora Ivana Gudelja i knjige autora Blaža Duplančića:“Ivan Gudelj – hajdučka priča” u sklopu programa/projekata “Happy end – ipak postoji” Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa “Hepatos” – Podružnica Grad Zagreb i Zagrebačka županija, u suradnji sa  Zavodom za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, s ciljem podizanja svjesnosti o virusnim hepatitisima kao javnozdravstvenog problem.






Predstavljanje života profesora Ivana Gudelja i knjige autora Blaža Duplančića: “Ivan Gudelj – hajdučka priča” vrijedan je dokument u borbi s diskriminacijom oboljelih, detekcijom i prevencijom virusnih hepatitisa.  
Ivan Gudelj, kao javna osoba, donedavno uspješan trener kadetske nogometne reprezentacije Republike Hrvatske, instruktor Hrvatskog nogometnog saveza predstavlja pozitivan primjer u borbi s tom teškom bolesti. Kada javna osoba istupi i kaže kako je obolio, to predstavlja dvostruku kvalitetu. Ruše se brane da se javno govori o bolesti, briše se stigma, te sam uspješan život, usprkos oboljenju, daje nadu i pozitivnu smjernicu za one koji se nađu u sličnoj situaciji.



Na predstavljanju / javnoj tribini uz Ivana Gudelja, glavi lik ovog djela, govorili su: ispred udruge Hepatos Ljerka Golubić Bregant - voditelj projekta, Blaž Duplančić - autor knjige, te dr. Zvonimir Šostar - Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno  zdravstvo dr. A. Štampar.



Programom/projektom “Happy end – ipak postoji” uz održavanje javne tribune i medijsku kampanju, nabavljene su i knjige koje su uz posvetu i vlastoručni potpis Ivana Gudelja poklonjene Gradskim knjižnicama Zagreba, te je na taj način omogućeno da veliki broj korisnika pročita ovaj vrijedan dokument.



Program/projekt provodi se pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.




Nema komentara:

Objavi komentar