utorak, 28. listopada 2014.

Obilježavanje dana ružičaste vrpce


Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke, diljem svijeta provodi se kampanja s namjerom da se potakne javnost na prevenciju i rano otkrivanje raka dojke.


Tijekom 2013. godine 1010 osoba u Hrvatskoj izgubilo je bitku s tom bolesti, napominjemo OSOBA, jer od raka dojke ne obolijevaju samo žene.




Želimo vam skrenuti pozornost koliko je neizvjesno onkološko liječenje nosiocima kroničnih virusnih hepatitisa, te je upravo to povod što se naša udruga 04. listopada 2014. godine pridružila obilježavanju Dana ružičaste vrpce i kampanji "Darujmo ružičasti život".

Podrškom ove javne akcije HULOH Hepatos - Podružnica Zagreb, nastoji svojim korisnicima i korisnicima usluga udruga Saveza oboljelih od hepatitisa Republike Hrvatske skrenuti pozornost na važnost prevencije raka općenito i na važnost da se odazovete na pozive Nacionalnih programa ranog otkrivanja onkoloških bolesti, pa tako i raka dojke, jer poznato je koliko je teško i neizvjesno onkološko liječenje nosiocima virusnih hepatitisa B i C.


Akciji smo se priključili na poziv krovne hrvatske koalicije protiv raka dojke - Europa Donna  Hrvatska, a našem pozivu odazvali su se i moto klubovi Prigorje i Brothers of Silence s kojima smo već surađivali na javnim akcijama pod pokroviteljstvom Ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Nema komentara:

Objavi komentar